City break putovanje: Padova

City break putovanje: Padova


U Italiji, u plodnoj vinogradarskoj regiji Veneto, na putu izmedju Verone i Venecije, nalazi se grad Padova. Iako je po svojoj veličini mali grad, Padova je poslovni centar regije Veneto, ali istovremeno poseduje obilje interesantnih umetničkih i verskih sadržaja. Upravo zbog same veličine grada, mislimo da je idealna destinacija za "City break putovanje" jer Vam ne treba mnogo vremena za obilazak i mogućnost da zabeležite kamerom sve ono što Vam se bude svidelo. 
Prato della Valle
Basilica di Sant’Antonio
Centro Storico
Palazzo Moroni Sede Municipio di Padova
Memoria e Luce - Monumento ai caduti dell'11 Settembre 2001
Palazzo del Podesta
  Kada obiđete Kapelu, Baziliku i Sveučilište u kome je predavao Galileo Galilej, put Vas vodi do jedne od prvih Botaničkih bašti u svetu.

Botanička bašta (Orto Botanico ) u Padovi datira još iz davne 1545. godine i jedna je od najuglednijih, najvećih i najlepših botaničkih bašti u svetu. Raskošna, s bogatim vrtovima, prostire se na površini od 20.664 km2.
U Botaničkoj bašti nalazi se veliki broj biljaka iz celoga sveta, ali istovremeno sa uspehom se uzgajaju se i lekovite biljke od kojih se pripremaju razni medicinski preparati. U ovu baštu stalno pristižu iz celog sveta nove egzotične i posebne retke biljke.

Botanička Bašta sagrađena je u kružnom obliku, nalik satu, unutar koga se nalazi 21 deo raznih podgrupa biljaka. U krugu bašte nalazi se veliki broj divnih fontana, pored kojih se nalaze klupe koje Vas prosto mame da sednete i uživate u razgledanju. Nebesko plavetnilo i raskoš raznovrsnih boja mogu Vas na trenutak odvesti u mislima u udaljene predele iz kojih ove biljke potiču.

POTREBAN VAM JE SMEŠTAJ? 👇 👇

Booking.com


Tako npr. možete uz visoka drva bambusa da zamišljate da ste u Africi, ili ako više volite egzotične krajeve, tu je pregršt neobičnih lokvanja sa lepim cvetovima u jarkim bojama. Posebno interesantan deo nalazi se u stakleniku u kome se nalaze razne biljke koje spadaju u grupu mesoždera. Ove biljke mesoždere možete slikati samo iz daljine jer se iz bezbednosnih razloga ne smete previše približiti.
U vrelim letnjim danima, ako ste ljubitelj prirode, kada se umorite od razgledanja raznih gradskih atrakcija, hladovinu i mali predah možete napraviti upravo ovde u Botaničkoj Bašti. Ulaznica za odrasle košta 4 eura, dok je za decu ulaz besplatan.


Tekst i fotografije: N.V.


No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage