Igrica: DmC: Devil May Cry

Igrica: DmC: Devil May Cry

Opis : DmC: Devil May Cry

DmC: Devil May Cry je totalni reboot franšize u kom se pojavljuje potpuno novi Dante, atmosfera, neprijatelji, kao i priča. Dante ne podseća u mnogome na onog starog. Frizura, način govora i lice su totalno promenjeni, a jedino što podseća na starog Dante jeste crno-crveno odelo.


Prvo se upoznajemo sa Danteom i okruženjem koje je mračno i gde nemamo osećaj da postoji slobodan svet, već svet robova koji treba spasiti. Na samom početku igre upoznajemo Kat, zgodnu žensku koja hoće Danteu da pomogne da otkrije svoju prošlost i da ga uvede u tajnu organizaciju po imenu The Order koja se bori protiv demona u gradu Limbo City. Tu upoznaje brata Vergila s kojim tokom igre pokušava da nađe i ubije Mundusa, kralja demona i time spasi svet. Susrešćete se sa raznoraznim neprijateljima čije ćete slabosti morati da otkrijete kako biste ih savladali.  


Jedan od jačih demona između ostalog je Drekavac, mitološko biće poznato kod Južnih Slovena, koje se pojavljuje naročtio u pričama u Srbiji. Borbe protiv bossova su interesantno urađene. Oružje u igri je raznovrsno. Kako igra  odmiče dobijaćete oružja od anđela i demona koja će  dosta promeniti gejmplej. Oružja od anđela su dosta brža, i drže protivnike na rastojanju, ali zato rade manju štetu, dok demonska rade veću štetu, ali su sporija i samim tim ste laka meta ostalim neprijateljima jer ćete s njima biti fokusirani na jednog protvnika. Skupljaćete različite orbove s kojima ćete otključavati različite veštine, povećavati vaš health bar...  DmC: Devil May Cry je meni verovatno najbolja h&s (hack & slash) igra koja se pojavila za PC platformu u poslednje vreme. Ako gledamo izbor i sa drugih platformi naći ćete dosta bolje igre ovog žanra koje su izašle skoro, a pod skoro podrazumevam pre 1-2 godine. No, nemojte da mislite da je DmC loš, naprotiv igra je kvalitetna i imamo dobar sadržaj. Priča je već viđena, ali sam gejmplej i ambijent je donekle inovativan i interesantan.

Grafika je na sasvim zadovoljavajućem nivou. Napomenuo bih da sam veći ljubitelj dobrog gejmpleja nego dobre priče i grafike, pa ću zato igri dati ocenu od 1 do 10 8,5. Ostaje vam da nabavite igru i da se uverite da je ovo dobar reboot igre, i da je vredi odigrati!


Filip Kojić | Izvor: games-serbia.com

No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage