Vodopadi Triberg

Vodopadi Triberg

U srcu Švarcvalda u gradu Triberg, nalaze se na nadmorskoj visini od 873 m vodopadi koji su najviši i najpoznatiji vodopadi u Nemačkoj. Oni su posebna turistička atrakcija, a visina vodopada je 163 m.

Potražite adekvatan, jeftin i bezbedan smeštaj preko 👉 Bookinga

Slapovi su podeljeni u dve kaskade. Sredinom 19-tog veka vodopadi postaju turistička atrakcija i privlače posetioce iz svih krajeva Evrope, kao i turiste iz celog sveta.
Vodopadi se nalaze u samom centru grada, a za posetioce postoji pet ulaza. Ceo park je izuzetno uređen sa puno različitih detalja i simptaičnih figura patuljaka. Do samih vodopada dolazi se asfaltnom stazom koja se završava prelazom preko dva drvena mostića.
Šuma je puna veverica i na svakom koraku možete naići na hranu za veverice. Pa ipak, u hladnim danima treba Vam i sreća da ugledate veverice i fotografišete ih.
U zimskom periodu je zbog bezbednosti posetilaca dozvoljen pristup samo do prve kaskade, dok se leti možete popeti i do samog vrha. Čini se da su vodopadi najlepši u zimskom periodu jer zamrznuta voda slapova pravi pravu zimsku čaroliju. 

Triberger Wasserfälle Germany
Tekst i fotografije: Nataša V.

No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage