Verona, grad večne ljubavi

Verona, grad večne ljubavi

Verona je grad na severu Italije, u pokrajini Veneto. Kada spomenemo Veronu, prvo pomislimo na najlepšu i najtragičniju ljubav Romea i Julije, i upravo ova priča najviše privlači turiste iz celog sveta da posete i vide Veronu.
U dvorištu iznad koga je poznati balkon nalazi se statua Julije i, prema verovanju, muškarci bi trebalo da dodirnu Julijinu desnu dojku, a žene njenu desnu ruku. Ako to urade istovremeno, ostaće zajedno zauvek. 
Da bi se ljubavna želja zasigurno ostvarila, potreban je još jedan mali detalj - ljubavna poruka na papiriću koji su se decenijama lepili na levi ili desni zid u dvorištu Julijine kuće.
Rimski teatar - Arena - sagrađen je u prvom veku, a po svojoj veličini je treći u Italiji. Arena se nalazi na trgu Bra, a to je ujedno i najveći trg u Veroni. Ulazak u Arenu naplaćuju se 8 eura.
Trebalo bi obavezno videti i veličanstveni rimski most nazvan „Most od kamena“ (Ponte di Pietra)
Centralni gradski trg Erbe (Piazza delle Erbe), na kome se nalazi spomenik Danteu i toranj Lamberti.
“Ljubav! Ta reč mi zvuči tako čudesno, da mislim,
sve što izvire iz ljubavi mora biti isto tako čudesno.” 
Dante Aligieri
Pored same Arene nalaze se ostaci gradskih zidina iz 265. godine. 
Kada se umorite od obilaska i razgledanja Verone i njenih znamenitosti, odmor potražite u nekoj od mnogobrojnih  picerija u kojima su pice savršeno ukusne  ...   

...a tek kafa i kolači ...

Tekst i fotografije: Nataša V.

👇 PRONADJITE SMEŠTAJ 👇

Booking.com

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage