Pripreme za karneval u Hajdelbergu

Pripreme za karneval u Hajdelbergu

U Hajdelbergu se danas, 28.02.2017. godine, u terminu od 14 do 17h,  održava 169-ti po redu karneval "169 Jahre Fastnachtzug Heidelberg". Široka barokna ulica Hauptstrasse u centru grada je najduža pešačka zona u Evropi, i idealna je za održavanje raznih festivala i karnevala. Karneval u Hajdelbergu održava se uoči Uskršnjeg posta. Pravilo je da karnevali u Nemačkoj počinju svake godine 11. novembra u 11 sati i 11 minuta, a završavaju se u martu. Kao posebna vrsta manifestacija koja okuplja veliki broj učesnika i gledalaca, karnevali se u Nemačkoj smatraju "Petim godišnjim dobom."
Prvi karnevali u Nemačkoj organizovani su još u 13 veku. Pored zabave, karnevali su ujedno i ozbiljna turistička atrakcija, a u određenom smislu, i unosan biznis. Hajdelberg je svakako jedan od najposećenijih turističkih gradova u Nemačkoj koji godišnje poseti oko četiri miliona turista.
u isčekivanju karnevala ...
Šarolikost karnevalskih kostima ...
Učesnici karnevala se za trenutak transformišu u nove ličnosti.
Prvi karnevali u Nemačkoj organizovani su još u 13 veku.

Potražite adekvatan, jeftin i bezbedan smeštaj preko 👉 Bookinga

Hajdelberg, Nemačka
Tekst i fotografije: N.V.

No comments

Post a Comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage