Igrica: Dragon Age: Inquisition

Igrica: Dragon Age: Inquisition

Opis : Dragon Age – Inquisition

Ako ste fan RPG igara, a naročito onih koje radi BioWare-a, onda ste verovatno dobro upamtili utisak koji je ostavljao Dragon Age Origins kada se pojavio na tržištu 2009-e godine. Igra će uz Skyrim verovatno ostati upamćena kao jedan od ključnih AAA akcionih RPG naslova prošle generacije.


Novi IP je tada delovao sveže, sa svojom kombinacijom nekih od najboljih gameplay elemenata koje BioWare već godinama evoluira, i novim vrlo dobro realizovanim fantazijskim okruženjem. Igrajući Origins, zaista ste imali utisak da su vaše odluke važne i da sa sobom nose posledice koje istinski utiču na odvijanje događaja u igri. U BioWare-u nisu gubili vreme i nedugo nakon izlaska Dragon Age 2 su otpočeli rad na Dragon Age: Inquisition, igri koja je sada nakon četiri godine razvoja, konačno pred nama.  


Igra bi se ukratko mogla opisati kao avantura vas i vašeg partija dok radite na pravljenju inkvizicije, u borbi protiv svakakvog zla prisutnog u ovom svetu. Vaša interakcija sa članovima tima i postepeno učenje o svakom od njih je ovde ključni element, za razliku od Dragon Age 2 gde su se sve stvari uglavnom vrtele oko glavnog lika, odnosno vas. Na početku Inquisitiona standardno pravite lika, a pred vama je zaista pregršt opcija. Naš savet je da ovom delu igre, koliko god možda delovao zamarajuće na samom početku, ipak posvetite punu pažnju, pošto ćete sa tim likom provesti potencijalno i stotinak sati, koliko Dragon Age Inquisition bez problema može da vam ponudi. 
  
Odluke koje donosite u toku igre imaju dramatične posledice na dalji razvoj događaja i to je nešto u čemu je BioWare ovoga puta pokazao svo svoje umeće. Kao što smo već napomenuli, glavni cilj je da napravite inkviziciju, a na vašem questu ćete sretati zaista veliki broj različitih likova i sukobljenih frakcija. Da li ćete sklopiti savezništvo sa njima ili zaratiti, potpuno je na vama. Kada se cela ova mašinerija u jednom trenutku dovoljno zavrti, biće vam jasno da se vaše iskustvo sa ovom igrom može u mnogome razlikovati od iskustva nekog drugog igrača. Imaćete utisak da zaista vi kreirate velike događaje u ovom svetu, i da je priča samo vaša. Pravo osveženje, uzimajući u obzir neke od modernih RPG-ova u poslednje vreme. Kao šlag na tortu dolazi i mogućnost importa profila iz prethodne dve igre koji će sa sobom poneti na stotine gore pomenutih odluka. Razvojni tim iz BioWare-a, osim što je pokazao da ima sluha za to kako treba tretirati fanove serijala, ovde je pokazao i veliko znanje u implementaciji ovoga, kao i posvećenost detaljima.


Verovatno najimpresivniji element Dragon Age Inquisition-a je veličina i raznovrsnost sveta, koji je slobodno možemo reći, za sada bez premca od svih igara na next-gen konzolama. Okruženja su vrlo prostrana sa velikom pažnjom posvećenom najsitnijim detaljima. Mapa je podeljena na zone, uz mogućnost i brzog putovanja iz jedne u drugu. Kada ste u okviru jedne zone, koje inače nisu male, nećete primetiti nikakva učitavanja. Međutim kada se prebacujete sa jedne na drugu mapu, vreme učitavanja i nije baš zanemarljivo.

Igra ima i multiplayer komponentu koja je u potpunosti odvojena od kampanje. Ovde ste u mogućnosti da sa još tri prijatelja, u misijama koje traju po dvadesetak minuta, kroz akcione gameplay sekcije sakupljate experience i opremu. Zabavan dodatak da se isproba ali i definitivno ne mod u kome ćete provesti puno vremena.


Autor: Marko Narandžić | Izvor: play.co.rs

No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage