Upoznajte San Francisko

Upoznajte San Francisko

San Francisko, grad na zapadu Sjedinjenih Američkih Država, nalazi se u Kaliforniji na obali Tihog okeana. Posle Njujorka, to je drugi najposećeniji grad u Americi. Grad je osnovan 1776. godine, a po svojoj veličini je četvrti najveći grad u Kaliforniji. Veoma je popularna turistička destinacija u svim godišnjim dobima.
 
San Francisko je tokom šesdesetih godina bio sedište hipi pokreta, inspiracija za mnoge holivudske filmove, i nadahnuće mnogih poznatih muzičara i umetnika.
ULICA LOMBARD
Ulica koja ima najviše krivina nalazi se u San Francisku. Ova ulica prava je turistička atrakcija, a našla se i u Ginisovoj knjizi rekorda.TRAMVAJ

Tramvaj u San Francisku, datira još od kraja XIX veka i jedini je pokretni istorijski spomenik u SAD. Tramvajska žičara duga je 14 km, prolazi kroz tri najstarije ulice centra San Franciska, a strujni kablovi smešteni su u samom putu. Ako ste u blizini tramvaja obavezno uskočite u tramvaj i uživajte u prelepom pogledu na grad vozeći se uzbrdo i nizbrdo po najnaseljenijem delu San Franciska.POSLOVNI DEO SAN FRANCISKA
Pier 39 je raskošna “shopping” zona, sa mnogo specijalizovanih prodavnica i mnoštvom ribljih restorana. Sa terasa zgrada pruža se sjajan pogled na luku i zaliv San Francisko.


Ostale turističke atrakcije San Franciska
⇢ ⇢  MOST GOLDEN GEJT      ⇢ ⇢ ZATVOR ALKATRAZ


Tekst i fotografije: Isidora M.

No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage