Upoznajte Fisen, najveći grad u Bavarskoj

Upoznajte Fisen, najveći grad u Bavarskoj

Fisen (Füssen) je romantični Stari grad u Bavarskoj, udaljen samo 5 km severno od granice sa Austrijom, i jedan od vodećih turističkih gradova u Nemačkoj. Grad je naseljen još u rimsko doba i predstavljao je glavnu raskrsnicu puteva između Italije i Austrije. Fisen je ujedno i najveći grad u Bavarskoj.
Grad Fisen poznat je po proizvodnji violina, zatim, po posebno romantičnim putevima za šetnju,  i nalazi se veoma blizu za posetu  nadaleko poznatim dvorcima Nojšvanštajn (Neuschwanstein) i Hohenšangau (Hohenschwangau). 

Fisen se nalazi na obalama reke Leh (Lech) i okružen je Alpima, a u okolini se nalazi više od 10 jezera pa je idealan za odmor, šetnju, biciklizam i turistička razgledanja. U gradu se nalazi veliki broj galerija u kojima su smeštene državne kolekcije slika, kao i najstarija freska u Nemačkoj.

Grad ima veliku umetničku vrednost, a okolna priroda različite živopisne pejzaže, pa je veoma interesantan u svim godišnjim dobima.


Dvorac Hohenšangau
Dvorac Nojšvanštajn
Spasilačka službaTekst i fotografije: N.V.

No comments

Post a Comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage