Budućnost (bez) lozinki

Budućnost (bez) lozinki

Sve je više načina na koje možete zaštititi svoje podatke, a kada su u pitanju novi pametni telefoni – svaka generacija donese neki novi način zaključavanja – sa istim ciljem.


Posle različitih lozinki za otključavanje, tehnologija je ponudila novo rešenje – otisak prsta vlasnika telefona, kao jedini način da se telefon otključa. Međutim, to nije kraj razvoja lozniki.

Naime, novi model iPhone-a bi mogao da donese nešto što se još uvek ne koristi, a što bi (za sada) moglo da bude ultimativno rešenje za zaštitu podataka i samog mobilnog telefona. U pitanju je opcija zahvaljujući kojoj će telefon moći da prepozna lice svoj vlasnika!

Tako bi umesto klasične lozinke za otključavanje uređaja bio korišćen senzor koji će prepoznavati lice, a koji će se nalaziti na ekranu i koji će, čim prepozna vlasnika – otključati telefon.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, ovi senzori bi trebalo vrlo lako i brzo da detektuju lice, pa čak i u mraku da prepoznaju vlasnika, a svakako da ne bi bilo moguće otključavanje aparata uz samo fotografiju korisnika.Izvor:  edukacija.rs


No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage