4 čarobna filmska mesta

4 čarobna filmska mesta

Filmovi i putovanja mogu da posluže kao beg od realnosti, prilika da makar na kratko zaboravimo na svakodnevne brige.

Dok filmovi imaju mogućnost da nas istog trenutka odvedu u novi svet, na daleko ostrvo ili u grad budućnosti, putovanje nam dozvoljava da u svemu tome uživamo svim svojim čulima. Možda vaša avantura neće biti filmska, ali je svakako sa vama u glavnoj ulozi.


1. Salzburg, Austrija: Moje pesme, moji snovi

Mirabell palata i vrtovi (Foto: Ross Hill )

Oduvek ste želeli da trčite preko poljane i pevate iz sveg glasa, kao Marija, glavna junakinja filma Moje pesme, moji snovi? Zamišljate sebe kako vozite bicikl kroz Salcburg ili se udajete u predivnoj katedrali?

Posetite Salcburg i doživite bajku. Postoji više tura i ekskurzija, ali je Panorama Tours najoriginalnija - jer su se njihovi autobusi koristili za potrebe snimanja filma. 

Možete da posetite i Nonberg opatiju gde se Marija zamonašila, Mondze katedralu gde se venčala ili zamak Leopoldskron koji joj je bio dom.


2. Tokio, Japan : Izgubljeni u prevodu

Pogled sa prozora sobe hotela Park Hyatt u Tokiju (Foto: jaybergesen )

Ljubavna priča između američkog glumca koji preživljava krizu srednjih godina dok snima reklamu u Japanu i depresivne žene koja prati muža na poslovnom putu. 

Ovaj film nominovan za Oskara je sniman u dva distrikta - Šinjuku i Šibuja. Park Hyatt hotel, gde se njih dvoje upoznaju, jedan je od najboljih i najskupljih u gradu. 


3. Skopelos, Grčka: Mama Mia

Skolelos

Nastao od klasične pesme grupe Aba, ovaj mjuzikl će vas naterati da posetite grčka ostrva ukoliko do sada već niste. Sniman je na Skopelosu i Skiatosu. 

Kastani plaža gde je snimana pesma "Does Your Mother Know" odvija se u mestu Glisteri, na severnoj obali Skopelosa.


4.  Matamata, Novi Zeland: Gospodar prstenova

Matamata - (Foto: zach.hodgson)

Očaravajući scenario ovog filma stavio je Novi Zeland na vrh svetskih turističkih mapa. Sniman je 274 dana, a više od 350 setova postavljano je na oko 150 lokacija. Ovo je prvi put da je filmska trilogija snimana odjednom, što je čini najvećom produkcijom u istoriji. 

Brda Matamata su dom hobita, a turisti mogu da posete Hobiton. Kvinstaun je poslužio za Eregion brda i Pillars of Argonath.


Izvor: B92


No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage