Gwent - za ljubitelje kartaških igara

Gwent - za ljubitelje kartaških igara

Opis igrice: Gwent

Gwent je skoro svim igračima Witcher-a 3 bila omiljena mini igra i pružala im je mnogo zabave, pa se Poljska softverska kompanija "CD Projekt RED" potrudila da napravi Gwent kao zasebnu kartašku igru, koja je ,,free to play,, .


Kada sam prvi put odigrao Gwent, bio sam potpuno oduševljen. Igra je veoma jednostavna, a zahteva da planirate svoje poteze, pregledna, uz tajmer koji opominje na preostalo vreme koje Vam je preostalo da završite potez. Igra se oslanjanja na sopstvenu veštinu igranja kartaških igara, staloženosti i razmišljanja. Trenutno, igra je u beta verziji.

Na početku meča oba igrača vuku po 10 karata, sa 11-om ,,leader,, kartom, iz svog prethodno izabranog i napravljenog špila, izaberu do tri karte koje žele da izbace iz ruke, i povuku nove za svaku odabranu. Baca se novčić, i tako se odredjuje ko igra prvi. 
Tabla je podeljena na tri reda, sa obe strane, koje čine tri tipa jedinica – pešadija, strelci i artiljerija, na koje postavljate odredjene karte.  Na tabli ima dovoljno korisnih informacija o svemu: koje karte imate, koje karte ste već izbacili, šta je protivnik odigrao, efekat specijalne karte, i slično. Veći zbir poena koji one nose na tabli na kraju runde odlučuju pobednika. Takođe, svaki špil ima karte koje su buff-ovi i debuff-ovi, i još dosta drugih koje nismo videli u Witcher-u. 


Igra se u 2 dobijene runde, najviše 3 runde ukupno po meču. Karte su jedini resurs koji imate u igri, ali i dobra strategija, kao i obmana protivnika. Trenutno postoje sledeći špilovi: Monsters, Scoia'tael, Skellige, Northern Realms i Nilfgaard, ali takodje postoje neutralne karte koje se mogu koristiti u svakom špilu. Svaki špil je ograničen na maksimum 4 zlatne karte, 6 srebrnih i neograničen broj bronzanih (maksimum 3 kopije iste karte), sa minimum od 25 i maksimum od 40 karata. Sve karte su veoma kvalitetno ilustrovane, a takodje imaju i svoju animiranu verziju.Zvaničan web sajt: www.playgwent.com
Programer: CD Projekt RED
Izdavač: CD Projekt RED
Platforma: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Datum izlaska beta verzije: Oktobar 2016
Žarn: Collectible Card Game


Autor: Chich

No comments

Post a Comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage