Da li ljubav na prvi pogled zaista postoji?

Da li ljubav na prvi pogled zaista postoji?

Činjenica je da možete upoznati nekog i odmah biti na sedmom nebu, ali zaljubiti se duboko, iskreno, ludo samo na jedan pogled? Da li je to moguće? Zavisi od toga kome postavljate ovo pitanje…
Koncept zaljubljivanja na prvi pogled je jedna od stvari, kada govorimo o romantičnim odnosima (pored onog ima li prijateljstva između muškarca i žene) o kojem se najviše debatuje.


Ja potpuno verujem u ljubav na prvi pogled

Neko će reći – Ja potpuno verujem u ljubav na prvi pogled. Odmah se oseti hemija i najčešće se javlja kada ugledam nekog muškarca koji je moj tip! Možete pasti na nečiji izgled što je vrlo čest razlog zašto neke osobe prebrzo ulaze u veze i u njima trpe loše ponašanje partnera.


Odmah smo se povezali. Osećala sam ushićenu zaljubljenost

Od dvadesetpetogodišnjakinje smo čuli sledeću izjavu: „Upoznala sam svog dečka pre dve i po godine na koncertu. Videla sam ga u nekoj suludoj garderobi, bio je visok i zgodan. Njegove plave oči su bile vrlo upečatljive. Načula sam o čemu priča sa društvom oko sebe, pa sam se ubacila u razgovor. Odmah smo se povezali. Osećala sam ushićenu zaljubljenost. Istog dana kasnije smo oboje komentarisali svoja neverovatna osećanja. Samo smo ćaskali i ja sam znala da sam zaljubljena.“

Ovo zvuči vrlo uverljivo zar ne? Drugi ljudi su, pak, nešto skeptičniji po ovom pitanju. Često komentarišu da veruju u ljubav na prvi pogled, ali da na prvi pogled ne mogu da zaključe da li je ta osoba zaista prava za njih ili ne. Mnogi stručnjaci će se sa ovim služiti…


Sve zavisi od toga kako tumačite pojam ljubavi

Određeni broj stručnjaka koji proučavaju ovaj fenomen će se složiti sa ovom definicijom. Proučavajući mozak utvrdili su da postoje 3 različita sistema koja se kombinuju kada je reč o ljubavi: seksualnost, izraženi osećaj romantične ljubavi i treći je duboka vezanost za partnera. Ako mislite samo na romantičnu ljubav (ako neprekidno mislite na nekoga, žudite za vezom sa njim i osećate izraženu želju d ga osvojite) onda da, postoji  ljubav na prvi pogled – u tom smislu.


Prava ljubav je proces

Zamislite da gledate u nekoga na drugom kraju prostorije. Mesto i vreme su idealno pogođeni i sve se složilo u „ljubavnu priču.“ Ovo je u Vašoj podsvesti gotovo sve što je potrebno da sretnete partnera. Sve ovo zapravo predstavlja okidač mozgu da dozove romantičnu ljubav. Ali osećaj duboke povezanosti se javlja tek nakon nekog vremena. Osećaj romantične ljubavi, zapravo nije stabilno i trajno osećanje.  Potrebno je neko vreme da se „prava ljubav“ rodi u svim segmentima, potom možete da gradite uspomene, otkrivate načine ljubljenja i smejete se zajedno.
  
Verujte instinktima

Ipak vrlo lako se može desiti da Vaše telo kaže „Ovo je moj tip“ i da se odmah „zaljubite na prvi pogled“ i ustanovite nakon nekog vremena da je to zaista pun pogodak! Nazovite to ljubavlju, iskrom, hemijom ili slučajnošću – to se dešava.


Izvor: http://bktvnews.com


No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage