Šta se dešava u mozgu kada “odlepimo” za nekim

Šta se dešava u mozgu kada “odlepimo” za nekim

Emocije i razum nije lako uskladiti. Ravnotežu između njih dodatno je ugrožena kada ste zaljubljeni. Osećanja vam govore jedno, a razum drugo. Ovaj animirani video pokazuje kako ta zbrka utiče na naše ponašanje.

Emocije i razum vole da se igraju sa nama

Junaci filma su žena i muškarac, mesto dešavanja je njihov prvi sastanak. Muškarac želi da impresionira devojku koju mu se veoma dopada, ali kada se “zaviri” u njegov mozak, vidimo da impresioniranje neće ići lako.
Kada dominira razum, muškarac se usuđuje da ženi predloži zdravu hranu kako se ne bi ugojila, onaj stastveni deo njega dovoljno je hrabar da joj kaže da izgleda kao manekenka i da može da jede šta god poželi.

Uzdržanost ili ispoljavanje emocija, najteža je odluka koju ovaj muškarac mora da odnese. U međuvremenu, svojim neobičnim ponašanjem uspeva da zbuni devojku i ona odlazi od njega.

U tom trenutku, razum i emocije se udružuju. Muškarac saopštava ženi da mu se veoma dopada i da želi da bude baš onakav kakv on zaista jeste. Ona prihvata njegovu ponudu, ali sada kreće zbrka u njenoj glavi.

Njene emocije i njen razum kažu: “Želim da se udam za tebe i da imamo porodicu”. To je dovoljan znak da muškarac shvati da je vreme da pobegne.Izvor: www.zena.blic.rs

No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage