Nedelja na Trgu ... Advent u Klagenfurtu

Nedelja na Trgu ... Advent u Klagenfurtu

Juče je Novi trg (Neuer Platz) u Klagenfurtu odisao šarenilom boja, ukusa i mirisa. Okupilo se stotine građana i mnoštvo turista da probaju tradicionalne austrijske suhomesnate proizvode i slatkiše, pečene marone, domaći džem od višanja i šipurka kao i božićni puding.
 U brojnim mini kafićima koji su postavljeni samo za vreme Božićnog marketa posetioci su imajli priliku da se ugreju kuvanim vinom čiji se miris širio duž celog Trga.
Na štandovima se nalaze neizostavne drvene i keramičke lutke, magneti, igračke, novogodišnji ukrasi, kape, šalovi,  kutijice za nakit i puno drugih sitnica koje su prigodne za novogodišnje poklone. Bilo je i par italijanskih štandova koji su nudili  maslinovo ulje, razne vrste vina, pasti i kolača....
Pored mirisa kuvanog vina, na Trgu ste mogli osetiti i miris pečenog kestenja, šećerne vune, domaćeg krompira, sveća i tamjana. 
Bili zaljubljeni ili ne, možete iznajmiti vožnju kočijama po straom delu grada Klagenfurta. Ukoliko dolazite, obucite se toplo i uživajte u Božićnim čarolijama i magično okićenom Trgu koje u Klagenfurtu traju do 24.12.2017.godine i uživajte u šarenilu boja i ukusa. 

Autor: Nataša V.

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage