Advent u Ljubljani

Advent u Ljubljani

Ljubljanu možete kao turista obići u jednom danu, i upravo zbog toga je idealna za one koji vole Božićne markete. Poslednjih godina Ljubljana postaje sve više posećena za vreme Božićnog sajma. Ove godine Advent u Ljubljani traje od 1. decembra do 2.januara 2018. godine. Iako je mali grad, u Ljubljani ima dosta toga  interesantnog za videti i zabeležiti okom objektiva. 
Prešernov trg, Stari trg i Ljubljanski grad osvetljeni su magičnim novogodišnjim ukrasima koji vam daju osećaj kao da ste u bajci. Za vreme vikenda najveća je poseta turista iz Italije i Austrije. Mnogi su došli samo da probaju čuvenu Kranjsku kobasicu, Bledske krempite, pečene kestene, kuvano vino čiji se miris širi duž celog grada.
Na štandovima uz Cankarev i Hribarjev kej koji se nalaze uz reku Ljubljanicu prodaju neizostavne drvene i keramičke lutke, kutijice za nakit, magnete, igračke, novogodišnje ukrase, kape, šalove  i puno drugih sitnica koje su prigodne za novogodišnje poklone. 
Osim brojnih lampica i  novogodišnjih ukrasa, pažnju će vam privući i velika jelka pred Franjevačkom crkvom  koja krasi Prešernov trg. Ukoliko dolazite, obucite se toplo i uživajte u Božićnim čarolijama i magično okićenoj Ljubljani kao i u šarenilu boja i ukusa. 

Tekst i fotografije: Nataša Č.V.


Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage