Vožnja brodom Klagenfurt - Velden

Vožnja brodom Klagenfurt - Velden

Vrbsko jezero (Wörthersee) nalazi se u centralnom delu Koruške, između Klagenfurta na istoku (koji je ujedno i prestonica Koruške),  i  na krajnjem zapadu jezera  mondenskog aristokratskog gradića Veldena. 
Wörthersee je Alpsko jezero izduženog oblika, dužine 20 km, a širine od 1 do 2 km, kojeg Austrijanci nazivaju i svojim morem.  Mediteranska klima i  izuzetno čista i bistra, topla voda, prepoznatljivo plavo-zelene, tirkizne boje, čine da ovo jezero tokom leta bude jedna od najpopularnijih destinacija za mnoge posetioce iz Austrije, Nemačke, Holandije i Rusije. Još u 19. veku  ovo jezero bilo je ekskluzivno letnje odmaralište za plemstvo iz Beča.  

Ako se odlučite za brodski izlet po jezeru koji uključuje vožnju turističkim brodom od pristaništa u Klagenfurtu do gradića Veldena na severu jezera, brod  kreće u letnjem periodu 5 puta u toku dana.

Polasci iz Klagenfurta za Velden su u:
08:00h - 10:00h - 12:00h - 14:00h - 16:00h 

Povratak iz Veldena u Klagenfurt je u:
09:45h - 11:45h - 13:45h - 15:45h - 17:45h


Cena povratne dnevne karte:
  • Odrasli € 15.00
  • Stariji (60+)  € 14.00 (uz pasoš ili Lk)
  • Deca ( do 6 godina) – besplatno
  • Deca ( od 6 to 15 godina ) - € 7.00
  • Karta za bicikl  € 10.00

Cena povratne nedeljne karte:
  • Odrasli - € 39.00
  • Deca ( od 6 do 15 godina) –  € 19.00

Cena povratne sezonske karte:
  • Odrasli -  € 79.00
  • Deca - € 35.00

Vožnja brodom od Klagenfurta do Veldena traje oko 1 sat i 45 minuta, sa usputnim kraćim stajanjima radi ulaska i izlaska putnika, u manjim mestima na obali jezera Wörthersee kao što su: Krupendorf, Reifnitz, Maria Wörth, Pörtschach i druga. Vi možete izaći na bilo kom pristaništu, okupati se, prošetati gradićem u kojem ste odlučili da izađete, i sledećim brodom nastaviti svoju turu i obilazak jezera.

Moj savet je da krenete iz Klagenfurta u 8 ili 10h, da obavezno obiđete  gradiće Maria Wörth, Pörtschach i Velden, i u popodnevnim satima se vratite za Klagenfurt. Sigurna sam da ćete uživati kako u vožnji brodom, tako i u razgledanju i kupanju u jezeru. Spremite se i na fotografisanje, jer će predeli koje obilazite prosto mamiti da ih usnimite kamerom ili mobilnim telefonom.

Kao turistička destinacija, Wörthersee ili Vrbsko jezero je najlepše, najveće, najtoplije, najpoznatije i najposećenije jezero u Austriji.

Kartu za vožnju brodom možete i Online kupiti na sledećem linku

Pogledajte u video snimcima kako izgeda pomenuta vožnja
Woerthersee schifffahrt / Vožnja brodom Klagenfurt - VeldenAutor: Nataša V.

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage