Ne zaboravite nekog da zagrlite, jer danas je Međunarodni dan zagrljaja

Ne zaboravite nekog da zagrlite, jer danas je Međunarodni dan zagrljaja

Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Počnite to raditi malo češće. Danas zaglite nekog, zagrljaj otklanja depresiju, loše raspoloženje i čini vas srećnijim. Ne štedite na zagljajima, oni su besplatni…  
Međunarodni dan zagrljaja je godišnji praznik ‘ozvaničen’ 1986. godine u Mičigenu, a obeležava se 21. januara.

Većini građana ipak je više poznata akcija besplatnih zagrljaja koji se poslednjih godina s vremena na vreme dele na trgovima većih gradova iako ova akcija nije povezana sa ovim međunarodnim danom.

Psiholozi smatraju kako nam je dan zagrljaja i te kako potreban. Stručnjaci tvrde kako nam pet do šest zagrljaja dnevno može učiniti život dužim i lepšim. Osim stručnjaka, zaključio je to i jedan američki sveštenik Kevin Zabornej koji je 1986. godine današnji dan proglasio Međunarodnim danom zagrljaja.  

Zagrljaj je često bio i predmet naučnih istraživanja, koje je vodio dr.sc. Džej Gordon. Istraživanja su pokazala da o grljenju zavisi i naša inteligencija, pa se veruje da će ona deca koju se više grli biti inteligentnija od one koju su roditelji manje grlili.

Kažu:

– 4 zagrljaja su potrebna za preživljavanje

– 8 zagrljaja su potrebna za održavanje

– 12 zagrljaja su potrebna za napredovanje

Izvor: zenasamja.me

No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage