Novi Trg... Ulicama Klagenfurta

Novi Trg... Ulicama Klagenfurta

Jedan od značajnijih austrijskih gradova koji brižno neguje svoje istorijsko nasleđe, i koji je prepun legendi o svom nastanku, svakako je Klagenfurt. Ovo je grad koji će Vas oduševiti koloritom svojih ulica i građevina, i vratiti u doba monarhije i velike imperije. 
Novi Trg (Neuer Platz) središni je gradski trg u Klagenfurtu. Sagrađen je u 16-tom veku, a renoviran 2008. godine. Na sredini Trga nalazi se najpoznatija gradski simbol Zmaj (Lindwurm), kao i spomenik velikoj carici Mariji Tereziji.

Ovaj velelepni trg nalazi se ispred nove Opštinske zgrade (Rathaus)  nekadašnje Palate Rosenberg, nazvane po imenu porodice koja je u to vreme bila vlasnik. Uprava grada Klagenfurta uselila se u palatu još 1918. godine.
Tokom cele godine na Novom Trgu organizuju se razne proslave i turističke manifestacije. Svakako najpoznatija dešavanja su Božićni i Uskršnji market, kada se svake godine okupi više hiljada građana i mnoštvo turista iz celog sveta. Tom prilikom posetioci mogu da probaju tradicionalne austrijske suhomesnate proizvode, slatkiše, pečene marone, domaći džem od višanja i šipurka, kao i božićni i uskršnji puding.  Tim svečarskim danima ceo Novi trg odiše šarenilom boja, ukusa i mirisa. Predlažemo Vam da ovo svakako proverite svojim prisustvom.
Božićni market -  CHRISTMAS MARKET

Pripreme za Uskršnji bazar
Fontana Lindvum - Lindwurmbrunnen 
Spomenik carici Mariji Tereziji 
Na Novom Trgu možete iznajmiti bicikl. Dnevna karat za iznajmljivanje bicikla je 10 eura.
Bicikl je aktuelan u svim godišnjim dobima ...
Motori koji će Vam sigurno privući pažnju ...

Autor: Nataša V.


Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage