Radolfcel, bavarski gradić na obalama jezera Bodenze

Radolfcel, bavarski gradić na obalama jezera Bodenze

Radolfcel je malo mestašce na jezeru Bodenze u Bavarskom delu Nemačke. Ukoliko putujete ovim delom Nemačke, Radolfcel je idealno mesto za kraći odmor uz pogodnost hotelskog smeštaja po cenama koje su najjeftinije na celom jezeru.

Na malom prostoru izbor turističkih objekata je izuzetno bogat i raznovstan. Restorana i kafea ima dosta,  a uređeni su u različitim stilovima iz prošlosti, u savremenom ambijentu i futuristički.

Potražite adekvatan, jeftin i bezbedan smeštaj preko 👉 Bookinga


Šaljiva skulptura - Kappedäschle Brunnen

Kada se umorite od šetnje i ako volite ribu onda je za Vas pravi izbor španski restoran "Zur Alten Mosterei Cosimo", koji je jedan od najboljih restorana u Radolfcelu. Usluga je veoma profesionalna, hrana ukusna, ambijent u starom rustičnom stilu ali su cene malo "više" ...
Ručak u restoranu Zur Alten Mosterei Cosimo...
Grad Radolfcel ima biciklističku i pešačku stazu uz jezero, sa neobičnim stablima drveća koja rastu svuda uz jezero. Ceo grad je prepun zelenila i prava je oaza za sve ljubitelje prirode. 
Stari grad je u duhu bavarske arhikteture sa ukrasnim cvetnim fasadama.
Münster Unserer Lieben Frau
Za one koji ne mogu da prođu bez šopinga, tu je moderni Outlet Center "Seemaxx" koji radi svakog dana sem nedelje od 10 do 19 časova, kao i većina prodavnica u celoj Nemačkoj.

Na samo 7 kilometara od samog centra grada nalazi se park koji se prostire na 75 hektara sa divljim životinjama "Wildlife and Leisure Park Allensbach". Park je za posetioce otvoren svakoga dana od 10 do 19 časova. 
Pogled na jezero je fantastičan sa interesantnim prizorima zalaska sunca.


Radolfzell, Germany
Tekst i fotografije: Nataša V.

No comments

Post a comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage